ناخودآگاه جمعی

می تونم بگم در حالت کلی من با مفهوم ضمیر ناخودآگاه بیگانه نیستم، مخصوصا بخاطر مطالبی که تو سایت قانون جذب می نویسم، اما اولین باری که اصطلاح “ناخودآگاه جمعی” شنیدم، منو عمیقا به فکر فرو برد، زمانی که داشتم مطلبی رو درمورد تاثیر کیهان بر زندگی انسان رو نگاه می کردم، که اصطلاح تخصصی ترش می شه آسترولوژی و حتما درموردش بیشتر می نویسم.

با خودم فکر کردم، ضمیر ناخودآگاه جمعی، جالبه! یه چیز واحد که از درون انسان هارو بهم متصل می کنه. در عین فردیت یه وحدت گروهی هم داریم و  جالب می شه که بگیم جزیی از یک کل هستیم.

ناخودآگاه جمعی اولین بار توسط کارل یونگ مطرح شد و این موضوع رو بیان می کنه که بخشی از ناخودآگاه ذهن ما، بصورت ژنتیکی به ارث رسیده و حاصل تجربیات شخصی ما نیست، یعنی دقیقا برخلاف چیزی که فروید می گه.

این ناخودآگاه جمعی که بین تمام انسان ها مشترکه، مسئول تعدادی از اعتقادات عمیق تر معنوی و غرایز انسانی می شه. 

حالا بریم یه اشاره ای هم داشته باشیم یه خود مفهوم ضمیر ناخودآگاه که اولین بار توسط فروید مطرح شد.

فروید ذهن رو در سه سطح خود آگاه، ناخودآگاه و پیش از خودآگاه دسته بندی می کنه و می گه ناخودآگاه بخشی از ذهن هست که دسترسی بهش نداریم و پایین ترین سطح می شه.

حالا چرا اهمیت داره؟ برای اینکه فروید اعتقاد داره، رفتارهای انسان توسط ناخودآگاه کنترل می شن. یعنی ما چه آگاهانه، چه ناآگاهانه، رفتارهامون ریشه در بخش ضمیرناخودآگاه داره.

یونگ و فروید در یک سری مطالعات باهم همکاری می کردن و یونگ هم ایده های فروید رو تایید می کرد. اما با گذشت زمان یونگ تفاوت هایی رو نظریه پردازی فروید احساس می کنه و مسیرشون جدا می شه و حتی یونگ اصول روانکاوی فروید رو به چالش می کشه.

تفاوت نظریه هم به این صورت بود که فروید اعتقاد داشت ناخودآگاه نتیجه تجربیات شخصی فرد، مخصوص از دوران کودکیه در حالی که یونگ معتقد بود ناخودآگاه محصول تجربه های جمعی و به ارث رسیده از نسل های قبل به ماست و باور داشت که این ناخودآگاه بصورت مجموعه ای از دانش و تصاویر از زمان تولد ما با ما است، هرچند افراد نمی دانند افکاری در ضمیرناخودآگاه جمعی خود دارند و از این اطلاعات می توان در لحظات بحرانی استفاده کرد.

اعتقادات عمیق معنوی و مذهبی تا اندازه ای ناشی از ناخودآگاه جمعی توصیف شده است، اعتقاد به قدرت عظیم تر و فراتر.

پس نظریه ناخوآگاه جمعی درمورد رفتارهای گروهی وسیع بحث می کنه، هرچند نمی شه بصورت علمی این نظریات رو اثبات کرد، اما با آزمایشات و مشاهدات مختلف فرضیه های مختلفی رو می شه مطرح کرد.

پس در نهایت می شه گفت ما جزئی از یک کل هستیم و این کل می تونه کائنات و همون ناخودآگاه جمعی باشه.

 

 

 

پادکست ناخودآگاه جمعی از سری پادکست های کودک درون من

۵,۰۵۵ total views, 6 views today

من سحر هستم طراح جواهر و معلم خصوصی آلمانی. علاقمند به طراحی پرتره، بازی های کامپیوتری و انیمه. توی این سایت قراردرمورد تفریحاتم و چیزای مورد علاقم بنویسم، امیدوارم که برای شما هم جالب و مفید باشن.
Posts created 69

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top